We hebben een helder stappenplan om uw site te realiseren.

Persoonlijke intake

Een website is een investering voor de langere termijn, bijna altijd voor meerdere jaren. Dat betekent dat een goed begin nog niet helemaal het halve werk is, maar wel noodzakelijk. We starten daarom met een persoonlijke intake. Wanneer die bij ons op het kantoor te Zaandam wordt gehouden is deze intake kosteloos voor u. We bespreken dan in ieder geval:

  • Wat zijn de top-doelen die u met uw website wilt bereiken
  • Welke content moet de site bevatten (tekst, beeld, documenten)
  • Als u al een site heeft, wat is dan de reden dat u wilt vernieuwen
  • Wat is uw huisstijl: gewenst kleurgebruik, logo, fonts
  • Wat is uw budget

Offerte

Op basis van de intake stellen we een no-nonsens offerte op. Daarin vertellen we wat we wel gaan doen, maar ook wat we niet doen. Meestal zal dit een offerte zijn met een vaste prijs. Afhankelijk van de omvang van de site vragen we een aanbetaling.

Ontwerp

We maken een ontwerp van enkele pagina's. Dit is normaal gesproken de homepage aangevuld met enkele detailpagina's. Het ontwerp kunt u online bekijken, en telefonisch spreken we het door. Het beste ontwerp ontstaat wanneer u ons voorziet van enkele teksten en wat beeldmateriaal. Het ontwerp komt het best tot zijn recht met “echte” inhoud, en levert veelal extra inzicht op in de doelen die u met uw site wilt halen.

Go / No go

Is het ontwerp gereed? Dan gaan we de bouwfase in. Dat betekent niet dat er nooit iets kan worden gewijzigd, het betekent wel dat de homepage en de structuur van uw site voorlopig vastliggen. Grotere aanpassingen zijn vanzelfsprekend weer mogelijk na het testen of live zetten. De praktijk leert dat het het beste is om eerst een goede site gereed te hebben, en daarna eventueel zaken toe te voegen.

Het kan zijn dat we er samen niet uitkomen. Het ontwerp komt niet goed, de scope is onduidelijk, of de communicatie onderling loopt stroef. Het is bij ons nog niet voorgekomen, maar het zou kunnen gebeuren. We dragen dan onze producten aan u over, en beschouwen uw aanbetaling als vergoeding voor het geleverde werk.

Bouwen

We realiseren uw website conform ontwerp. De content (tekst, beeld etc) wordt opgesteld door uzelf, of door anderen zoals we in de intake hebben besproken. De tijdsduur van deze fase is afhankelijk van onder meer de omvang van de site, overig werkaanbod, en de tijd voor het vervaardigen van de content. We bespreken onze verwachting daarvoor in de intake.

Testen

We zetten uw site live in een testwebsite. Deze is voorzien van een wachtwoord zodat u er alleen bij kunt. Omdat het een test is kunt u naar eigen inzicht zaken proberen of wijzigen.

Live zetten

Na uw akkoord we de site live bij de webhoster volgens afspraak.

Nazorg

De eerste maand na het live gaan houden we alles extra goed in de gaten, een soort verhoogde dijkbewaking. Aan het einde van deze maand bespreken we of er nog wijzigingen nodig zijn en of alles goed loopt. Ook bekijken we of u nog een keer bij ons langs komt voor extra uitleg.

Beheren

Wij beheren de technische werking van uw site. Zolang u bij ons een onderhoudscontract heeft, voeren we veiligheidsupdates uit, controleren we of er geen problemen worden geconstateerd met de site door Google, en ondernemen actie als we verdachte activiteiten waarnemen. U kunt ons bij problemen per e-mail of telefoon bereiken.