Wat een website kost is afhankelijk van verschillende factoren. Er is helaas geen simpele formule om dit te bepalen. Ons intake gesprek is evenwel kosteloos. Tijdens dit gesprek maken we op basis van uw eisen en wensen een daadwerkelijke inschatting. Indien mogelijk leggen we dit vast in een fixed-price offerte.

Uiteindelijk bepaalt de balans tussen opbrengst van de website enerzijds (bijvoorbeeld leads of producten verkopen), en de kosten anderzijds, of het een goed idee is om een (vernieuwde) website te realiseren. De eerste stap is daarom om uw “businesscase” helder te hebben. Wat wilt u met uw website bereiken? Ons stappenplan begint daarom ook met het bepalen van uw doelstellingen. We kunnen daardoor beter inschatten welke investeringen wel, en welke niet, geschikt voor u zijn.

De kosten zijn te splitsen in vier groepen:

  1. Het ontwerp en bouw van de site
  2. Site beschikbaar hebben en houden voor uw bezoekers
  3. “Dagelijks” beheer: toevoegen nieuwe content
  4. Aanpassingen vanwege nieuwe functies

Ontwerp en bouw van de site

Een site die volgens onze aanpak wordt gebouwd, en die gebruikt maakt van enkele van onze standaardcomponenten, zal in onze ervaring tussen € 2.000 tot € 3.000 kosten. Dit zijn all-in kosten, dus inclusief het controleren en proofreaden van uw teksten en bewerken van fotomateriaal. Vergelijkt u aanbiedingen van onze collega's, bekijk dan goed wat wel, en wat niet binnen de aanbieding valt. Wilt u zekerheid? Vraag dan een volledig vrijblijvend intakegesprek aan!

Site beschikbaar hebben en houden voor bezoekers

Uw site moet geplaatst worden bij een zogenaamde webhoster. U kunt dit zelf regelen, wij kunnen dit ook voor u verzorgen. Helaas is de tijd van extreem goedkope webhosting (op dit moment) voorbij. Veilige omgevingen, beveiligd data verkeer (het slotje voor https in uw webbrowser), ondersteunen van grote bestanden én de beschikbaarheid van een bereikbare helpdesk hebben geleid tot hogere tarieven. Voor een gemiddelde site zullen de hostingkosten ongeveer € 100 per jaar bedragen. Voor sites die noodzakelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken in uw bedrijf (bijvoorbeeld als er sprake is van documenten die dagelijks worden geraadpleegd, of een webwinkel) raden we u aan geen concessies te doen. De kosten voor hosting beginnen dan omstreeks € 250 per jaar.

Daarnaast is het noodzakelijk dat uw site up to date wordt gehouden met beveiligingsupdates, en dat licenties goed zijn geregeld. Onze beheerovereenkomst voorziet daar in. Voor een gemiddelde site bent u voor omstreeks € 250 per jaar verzekerd van updates, licenties, én heeft u recht op 2 uur gratis ondersteuning. Wij zijn bij problemen per mail of telefonisch bereikbaar.

“Dagelijks” beheer: toevoegen nieuwe content

Zorg ervoor dat uw site er niet uitziet alsof hij nooit wordt onderhouden. Indien u bijvoorbeeld nieuws op uw site plaatst, doe dit dan minstens twee keer per jaar. Onze sites zijn voorzien van een makkelijk te gebruiken beheerdeel. Wilt u dat wij een deel hiervan uit handen nemen? Dan maken we daar apart afspraken over.

Aanpassingen vanwege nieuwe functies

Als uw bedrijf groeit, of uw productaanbod wijzigt, wilt u waarschijnlijk op termijn nieuwe of aangepaste functies op de website. Hiervoor geldt hetzelfde als bij de realisatie van de website. We spreken door wat u wilt, u krijgt een offerte en na acceptatie realiseren we de aanpassingen. Kosten hiervoor zijn volledig afhankelijk wat u wilt bereiken. Onze beheerovereenkomst voorziet overigens in het beheer van alle standaardcomponenten. Die kosten gaan dus niet omhoog bij het gebruik van de standaardfuncties.

Duidelijkheid krijgen over de kosten?

Neem contact op voor een vrijblijvend intake gesprek