Wat gebruiken we onder de motorkap? Hier een opsomming. Neem contact op wanneer u daar vragen over heeft.

(Programmeer) talen en frameworks

We gebruiken PHP 7.3+ voor de realisatie van de websites, aangevuld met SQL. Voor specialistische programmatuur kan gebruik gemaakt worden van Python. HTML 5 is vanzelfsprekend de standaard voor het deel in de browser, samen met CSS 3 / SASS en javascript met libraries.

Het framework onder onze websites is Wordpress of Joomla! De front-end is gebaseerd op een theme als Flatsome of op Bootstrap 4.x als wij het theme of template zelf bouwenn. Waar nodig wordt gebruik gemaakt van jQuery 2/3, tegenwoordig ook met css grid of maatwerk met Vue.

Deze methode levert responsive websites op, schalend op mobiel en phones, iphone, android, maar ook tablets, ipads en PC's en Mac's. Linux, iOS, MAC OS, Windows en Android, het is geen probleem.

Componenten

Een groot aantal componenten in wordpress of joomla worden ingezet. Hiermee zijn geavanceerde functies mogelijk. Een niet uitputtende greep: Woocommerce voor een fantastische webshop, Acymailing voor een e-mailcampagne in eigen beheer, Formidable forms of rsforms voor uitgebreide formulieren, Akeebabackup voor backups, Matomo (Piwik) voor een eigen statistiekprogramma, Facebookkoppelingen, EDocman voor documentenbeheer, etc. etc. etc.

Is het in de markt niet beschikbaar, dan kunnen we en maatwerk component of plugin realiseren. Bijvoorbeeld een koppeling met een externe REST API.

Ontwikkelomgevingen

We werken op Linux met PHPStorm (voor PHP programmatuur) en PYCharm Professional (voor Python). De ontwikkel-webservers zijn gebaseerd op Docker containers opgestart met Docker Compose. Hierdoor kunnen we meestal snel een omgeving opzetten die goed lijkt op uw eigen omgeving als deze specifieke kenmerken heeft. Versiebeheer en issuetracking wordt uitgevoerd met privé-repositories op github.

Het template van de site wordt eventueel ontwikkeld met Bootstrap studio.

Testen

Websites testen we uitvoerig. Voor een standaard website hebben we daarvoor het domein nutesten.nl. U kunt daar, voordat uw site live gaat, uitgebreid zien en controleren of alles naar behoren werkt. Heeft u een uitgebreidere omgeving, of specifieke wensen? Dan maken we gebruik van een VPS met daarop Dockercontainers.

We testen uw site standaard op Safari (iPad), Chrome (Android, Windows 7 en 10, Linux), Firefox (Android, Windows 7 en 10, Linux), Edge (Windows 10). Internet Explorer 11 testen we op Windows 7, we spannen ons in om de site op IE 11 zo goed mogelijk te laten werken. Helaas is voor deze laatste combinatie een 100% volledige werking niet meer te garanderen.

Fotobewerking

Eenvoudige fotobewerking voeren we uit in GIMP (voor jpg bestanden) en inkscape (voor vectorbestanden). Indien het ingewikkelder wordt maken we gebruik van photoshop of illustrator.