Het bouwen van websites vereist een aantal technieken. Hieronder vindt u een korte opsomming. We zijn natuurlijk ook beschikbaar om deelopdrachten met deze technieken voor u uit te voeren. Neem contact op wanneer u daar vragen over heeft.

(Programmeer) talen en frameworks

We gebruiken PHP 7.x voor de realisatie van de websites, aangevuld met SQL. Voor specialistische programmatuur kan gebruik gemaakt worden van Python. HTML 5 is vanzelfsprekend de standaard voor het deel in de browser, samen met CSS 3 / SASS en javascript/ecmascript. 

Het framework onder onze websites is Joomla! De front-end is volledig gebaseerd op Bootstrap 4.x. Waar nodig wordt gebruik gemaakt van jQuery 2/3, aangevuld met custom java script.

Deze methode levert responsive websites op, schalend op mobiel en phones, iphone, android, maar ook tablets, ipads en PC's en Mac's. Linux, iOS, MAC OS, Windows en Android, het is geen probleem.

Ontwikkelomgevingen

We werken op Linux met PHPStorm (voor PHP programmatuur) en PYCharm Professional (voor Python). De ontwikkel-webservers zijn gebaseerd op Docker containers opgestart met Docker Compose. Hierdoor kunnen we meestal snel een omgeving opzetten die goed lijkt op uw eigen omgeving als deze specifieke kenmerken heeft. Versiebeheer en issuetracking wordt uitgevoerd met privé-repositories op github.

Het template van de site wordt ontwikkeld met Bootstrap studio.

Testen

Websites testen we uitvoerig. Voor een standaard website hebben we daarvoor het domein nutesten.nl. U kunt daar, voordat uw site live gaat, uitgebreid zien en controleren of alles naar behoren werkt. Heeft u een uitgebreidere omgeving, of specifieke wensen? Dan maken we gebruik van een VPS met daarop Dockercontainers.

We testen uw site standaard op Safari (iPad), Chrome (Android, Windows 7 en 10, Linux), Firefox (Android, Windows 7 en 10, Linux), Edge (Windows 10). Internet Explorer 11 testen we op Windows 7, we spannen ons in om de site op IE 11 zo goed mogelijk te laten werken. Zo nu en dan zijn er enkele beperkingen, veelal in het uitelrijk, niet in de functionaliteit.

Fotobewerking

Eenvoudige fotobewerking voeren we uit in GIMP (voor jpg bestanden) en inkscape (voor vectorbestanden). Indien het ingewikkelder wordt maken we gebruik van photoshop of illustrator.